Akdeniz’e Adana’dan Başladık

Masmavi denizi, sımsıcak havasıyla Akdeniz bizi çağırdı. Rotamızı Adana’ya çevirdik ve oradan Mersin’i dolaştık. Ham çökelek Peyniri ile meşhur Silifke’ye uğradık. Ardından Kıbrıs’a limanından feribot kaldıran Taşucu’nda Akdeniz’e kendimizi bıraktık.

Uçak Yolculuğumuz Başlıyor, Adana’ya Hoş Bulduk

Adana’ya vardık bile. Havalimanında bir araç kiralıyoruz ve yolu koyuluyoruz. Adana daha çok iş insanlarını ağırlayan bir şehir olmasına karşın gurme turları için de iyi bir rota olmaya aday. Dünyanın araç trafiğine açık olan en eski köprüsü olan ve Romalılar tarafından inşa edilen Taş Köprüyü görmeden gitmek istemedik. Büyük Saat’in önünde bir fotoğraf çekildik. Akdeniz Turu güzergahınız yoğun ise, Adana’da bir gün geçirecekseniz ve eğer hava çok sıcak ise, inanın her yere gidecek enerjiniz olmayacaktır. Bu sebeple biz de güzel bir Adana kebabı ziyafeti çektik. Ve mutlaka bici bici yemeden dönmeyin. Adanalıların meşhur tatlısı. Yaz sıcaklarının bir numaralı serinletici hafif bir tatlısıdır kendileri. En basit şekilde; küp küp doğranmış muhallebi kıvamı bir tatlı düşünün. Bu küplerin altında da buz var. Tatlının üst kısmından da gül suyu dökülüyor.

Göründüğünden Daha Da Büyük Şehir Mersin’deyiz…

Siz siz olun Mersin’e mutlaka üç ya da dört gün ayırın. Bol bol denizin keyfini çıkarın. Mersin Kız Kalesi’ni görün. Hele hele tantuni yemeden dönerseniz Mersin’e gitmiş sayılmazsınız. Çizdiğimiz Akdeniz Turu rotasında sıra, Mersin dışındaki Cennet ve Cehennem Mağarası ile Yedi Uyurlar Mağarası’nı görmek. Cehennem Mağarası’na inmek güç, kuvvet ve nefes istiyor. Oldukça fazla basamağı önce inmek ve sonrasında da çıkmanız gerekiyor.

Minik İlçemiz Silifke ve Beldemiz Taşucu

Taşucu Silifke’nin denize kıyısı olan ve limanı bulunan küçük bir beldesi. Eskiden faaliyette olan SEKA kâğıt fabrikası vardı. Fabrika hala yerinde ancak üretim durmuş durumunda. Taşucu’nun oldukça uzun bir sahil şeridi var. Mutlaka denizin keyfini çıkarın. Ayrıca dondurmalı künefe de yemeli.

Uyarı levhaları bol bol konulmuş olsa da buradan bir kez daha uyarmak da fayda var. Kum olan sahil şeridi Caretta Caretta’ların yumurta bırakma alanları. Bu sebeple kumsalda şemsiye ve benzeri şeylerin dikilmesine kesinlikle izin yok.

Belirtmekte fayda var. Nüfus cüzdanınız ile Taşucu Limanı’ndan feribota binerek birkaç saatte Kıbrıs’a varabilirsiniz.

Hemen geziye başla!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 15 =