Dünyadan Yılbaşı Kutlama Gelenekleri

Dünya üzerinde hemen hemen her yerde yılbaşı kutlamaları yapılmaktadır. Bunların çoğu ekranlara ve bizlere hava fişekler ve partiler olarak yansıyor olsa da aslında çok farklı gelenekler yeni yıl kutlaması olarak sürdürülmektedir. Bizlerde sizlere farklı gelecek yeni yıl kutlamalarını derledik. İşte birbirinden ilginç yılbaşı gelenekleri…

12 Üzüm Yemek (İspanya)

İspanyollar tarafından devam ettirilen bu batıl inanç ile yeni yıla girmeye son 12 saniye kala 12 üzüm yenilmeye başlanıyor. Bunun gelecek olan yılın 12 ayı boyunca şans getireceğine inanılıyor. Bir başka rivayete göre ise 1909 yılında üzüm üretimindeki fazlalıktan dolayı böyle bir şeyin ortaya çıkarılarak satışların artırılmasının sağlandığı belirtiliyor.

Tabak Kırma (Danimarka)

Farklı bir kutlama ve gelenek olan tabak kırmada, kullanılmayan tabaklar sevilen bir kişinin kapısının önünde kırılıyor. Aynı zamanda bir popülerlik ölçüsü de olan bu gelenek sayesinde kapısının önünde en çok tabak kırılan aynı zamanda en sevilen kişi oluyor.

Yere Dondurma Dökmek (İsviçre)

Oldukça tuhaf görünen bu gelenek ile kişilerin eğlenmesinin yanında çocukluklarına da dönmeleri sağlanıyor. Küçüklüklerinde dondurmayı döktükleri için ailelerinden azar işiten kişiler, o zamanlara tekrar bu gelenek sayesinde dönebiliyor ve nostalji yaşamış oluyor.

108 Kere Çan Çalmak (Japonya)

İnanışlarına göre 108 dünyevi arzuya sahip insanların günahlarından kurtulmaları için yeni yıla girilirken çan çalınıyor. Son gün 11’de çalınmaya başlanan çanlar 107 kez çalındıktan sonra en son çan gece yarısından sonra çalınarak yeni yıla yeni bir başlangıç anlamı yükleniyor.

Tatlının İçine Bozuk Para Koymak (Bolivya)

Yeni yıl için hazırlanan tatlıların içine bozuk paralar saklanıyor. Tatlıların yenmesi sırasında tatlısından bozuk para çıkan kişinin yılı şanslı geçireceğine inanılıyor. Böylece hem eğleniyorlar hem de yeni umutların oluşmasını sağlıyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − 3 =