Türkiye’de Görülmesi Gereken En Güzel Sahiller

Ülkemizde dünyanın her yerinden ziyaretçileri kendine çeken birçok sahil bulunuyor. Etrafı denizlerle çevrili bir ülkenin güzel sahilleri olması da tabi ki kaçınılmaz. Bazıları koruma altına alınacak kadar değerli, bazıları ise tarihi güzelliklerle tamamlanmış eşsiz bir tatil deneyimi oluşturan bu sahiller; seyahat tutkunlarının mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Eğer siz de yaz tatili rotanıza eklemek için büyüleyici sahiller arıyorsanız; Türkiye’de görülmesi gereken en güzel sahillerden oluşan bu listemizden ilham alabilirsiniz.

Muğla’daki Ölüdeniz Sahilleri

Listemize Türkiye’nin belki de en çok dikkat çeken sahilleriyle başladık. Muğla- Fethiye’de bulunan Ölüdeniz, adından da anlaşılacağı gibi ülkemizin en dingin sularına sahip olan eşsiz koylardan oluşuyor. Fethiye’ye yaklaşık 14-15 kilometre ötede bulunan Ölüdeniz, Ege sahillerinin incisi diyebiliriz. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri kendine çeken, beyaz ve mavinin birçok tonuyla büyüleyici bir atmosfer oluşturan Ölüdeniz, ayrıca dünyanın en güzel sahilleri arasında girmiş tescilli bir sahilimiz. Kapalı havzası onun hareketsiz ve durgun kalmasını sağlarken, bir yandan da hiçbir olumsuz şartın etkisine maruz kalmadan kendini korumasına yardımcı oluyor. Ölüdeniz’de her bütçeye ve beğeniye uygun konaklama imkanı bulmak da mümkün: Panaromik manzarasıyla dikkat çeken lüks otellerden kamp alternatiflerine kadar birçok seçenek arasında herkese uygun tatil planı oluşturma olanağı sunuyor.

Ölüdeniz Sahili

Muğla’daki İztuzu Plajı

Listemize tekrar Muğla’daki bir başka sahille devam ediyoruz. Muğla’nın birbirinden güzel koyları ve sahilleri bulunduğundan, listemizde sık sık yer alacağa benziyor. İztuzu Plajı, Muğla- Dalyan’da bulunan ve çeşitli yıllarda birbirinden farklı Avrupa çapında en iyi plaj ünvanlarına sahip olan bir plaj. Bu şekilde dünyadan ziyaretçileri kendine çekmekte hiç zorlanmadığını da söyleyebiliriz. 4.5 kilometre boyunca uzanan harika kumsalıyla dikkat çeken İztuzu’nun en farklı özeliklerinden biri de tatlı ve tuzlu suyun birleşmesiyle oluşması. Bunun nedeni plajın konumu ve zaman zaman değişen su özelliğiyle birlikte sahilin şeklinin de değişmesi. Ayrıca caretta carettaların bol bulunduğu İztuzu, ziyaretçilerine tamamı ile doğal bir güzellik sunmaktan geri kalmıyor.

Muğla İztuzu Plajı

Muğla’daki Kelebekler Vadisi

Fethiye- Ölüdeniz’de bulunan, dünyanın sayılı sahilleri arasında olmakla birlikte bir benzeri daha bulunmayan eşsiz Kelebekler Vadisi… Bir kanyon formunda olan, üç tarafı uçsuz bucaksız kayalıklarla çevriliyken bir kenarı denize açılan bir koy olan Kelebekler Vadisi, adını almasını sağlayan kelebek çeşitlerine de ev sahipliği yapıyor. Vadide bulunan eşsiz doğa harikaları, şelale, manzaranın büyüleyiciliğine bir de gözlem yapabileceğiniz eşsiz kelebek türleri eklenince; Kelebekler Vadisi tüm dünyanın ilgisini çekebilen bir sahile dönüşüveriyor. Çevresindeki kayalardan tırmanmak ya da halatlarla inmek yakın bir zamana kadar mümkünken, ne yazık ki can kayıplarıyla karşılaşıldığından günümüzde Kelebekler Vadisi’ne bir tek deniz yoluyla ulaşım sağlanıyor. Gün içinde belirli aralıklarla gelen teknelerle bölgeye gelmek ve dönmek mümkün. Kelebekler Vadisi’nde bir işletme bulunuyor; buradaki kamp tesisinde çadır ya da bungalov gibi konaklama seçenekleri mevcut.

Muğla Kelebekler Vadisi Plajı

Muğla’daki Kleopatra Sahili

Muğla- Marmaris’te bulunan Sedir Adası’nın eşsiz sahili Kleopatra, bazı kesimler tarafından bu isimle bilinirken bazı kesimlerde ise Sedir Sahili, Sedir Adası Sahili gibi isimlerle anılır. Ülkemizdeki birçok sahil adını tarihi kişilerden almış bulunuyor; tıpkı bu sahilde de olduğu gibi. Sahilin bir diğer adının Kleopatra olması ise yine tarihten bir hikayeye dayanıyor: Antik Roma’nın güçlü imparatoru Antonius, Sedir Adası’nı Kleopatra için bir hediye olarak düşünmüş ve adanın ona layık bir görünüme bürünebilmesi için Kleopatra’ya özel bir kumsal oluşturmak için gemiler dolusu kumu buraya getirmiş. Böylece dünyanın bir ucundan gelen ve ülkemizde başka hiçbir yerde bulmanın mümkün olmadığı kumdan oluşan bu sahil, dolayısı ile Kleopatra’nın adını alıyor. Bu sahilin bir diğer özelliği de fazla korunuyor olması. Öyle ki sahile giriş ve çıkışlarda uygulanması gereken bir prosedür var. Bu eşsiz kumsala bir zarar gelmemesi için ziyaretçilerin terlik vb. Eşyalarla buraya gelmesi ya da çıkarken kumları üzerinde götürmemesi için mutlaka duş alması bu kurallar arasında yer alıyor…

Marmaris Klopatra Plajı

Antalya’daki Kleopatra Plajı

Kleopatra’nın adını alarak listemize giren bir diğer sahilimiz de Antalya- Alanya’da bulunan Kleopatra Plajı. Mavi bayraklı Kleopatra Plajı, turistlerin ilgisini üzerine çeken en önemli sahillerimizden biri; bunda çevresinde bulunan tarihi değerlerin, Damlataş Mağarası gibi birçok özel alana olan yakınlığının da etkisi çok büyük. Tabi ki bu sahilin de bir hikayesi bulunuyor. Yine Antonius’un Kleopatra’ya bir hediyesi olan bu plaj, onun her gün uğradığı ve iyi zaman geçirdiği bir sahile dönüşüvermiş. Böylece bir süre sonra halk burayı ‘Kleopatra Plajı’ olarak anmaya başlamış. Yaz- kış dolu olarak görebileceğiniz Kleopatra Plajı’nda birçok ücretli ve ücretsiz plaj bir arada bulunuyor.

Antalya Klopatra Plajı

Antalya’daki Patara Plajı

Antalya’da bulunan bir diğer önemli sahilimiz de Patara Plajı. Alanya bölgesinde yer alan Patara, adını aldığı Patara Antik Kenti’nin yanında olmakla birlikte doğal ve tarihi birçok güzelliğin de yakınında bulunuyor. 18 kilometre oluşuyla Antalya’nın ve Akdeniz’in en uzun plajı olma ünvanına sahip olduğunu da belirtelim. Patara Plajı da careta carettaların yumurtladığı ve yaşadığı bir sahil olduğundan yine koruma altına alınmış ve araçlarla oraya yaklaşmamak gibi bazı kurallar koyulmuş halde. Bununla birlikte birçok ekstrem spor için en elverişli sahillerin başında geldiğinden, denizi ve havasının su sporlarına; özellikle de sörfe uygun oluşu sayesinde sadece Türkiye’den değil, dünyadan da birçok sporseveri kendine çekmeyi başarıyor.

Patara Plajı

Antalya’daki Kaputaj Plajı

Antalya’da Kaş ile Kalkan’ın arasındaki bir konumda yer alan plaj, mavi bayrak sahibi ve dünyaca ünlü ünvanlara sahip sahillerden birinde yer alıyor. Bir kanyon formunda olan ve kayalarla çevrelenmiş yapısıyla, yer altı sularının akarak denize varmasıyla, belki de ülkemizdeki en bozulmamış doğal sahiller arasında yer almasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakmayı başarıyor. Kaputaj Plajı, vadiden inerek ya da denizden ulaşarak gidebileceğiniz, yakınlarında büyüleyici bir su mağarasını görebileceğiniz, manzarasıyla büyüleyen bir sahil olarak listemizde yer almayı hak ediyor.

Antalya Kaputaj Plajı

Muğla’daki Kabak Koyu

Fethiye- Ölüdeniz’de bulunan bir başka yer olan Kabak Koyu, civardaki diğer sahillerle birlikte ziyaret edebileceğiniz ve bir rota oluşturabileceğiniz güzel yerlerden biri. Çamlarla kaplı bir yamaçta; ünlü Likya Yolu rotasında bulunan Kabak Koyu, doğal kalışı ve dünya çapında beğenilmesiyle de öne çıkıyor. Şelaleler, eşsiz bitkiler, hayvanlar, küçük plajı… Tam bir doğal cennet olan Kabak Koyu, Kelebekler Vadisi’ne olan yakınlığı, Mavi Mağara gibi doğal güzellikleri, bungalovdan kamp seçeneklerine kadar birçok farklı konaklama olanağı ile ülkemizin en beğenilen yerleri arasında girmeyi başarıyor.

Muğla Kabak Koyu

İzmir’deki Ilıca Plajı

Yaklaşık 3 km. Bir uzaklığa sahip olan Ilıca Plajı, ülkemizin yaz sezonunda en kalabalık olan tatil beldelerinin başında gelen Çeşme’nin doğal güzellikleri arasında yer alıyor. Beyaz ve mavinin en güzel tonlarına sahip, dünyanın her köşesinden turistlerin ilgisini çeken, mavi bayrak sahibi bir sahil arıyorsanız; Ilıca Plajı sizin için doğru yer olacaktır. Yer altı su kaynaklarının bulunması sayesinde birçok yerin aksine denize yaz sezonu öncesi ve sonrasında girebilme olanağına da sahiptir. Bu yeraltı sularının sağlığa iyi gelmesi de bölgeyi bir anda şifalı sularla kaplı özel bir alana dönüştürmektedir. Bölgede birçok konaklama olanağı bulabilir, İzmir’in diğer bölgelerine olan yakınlığı sayesinde yaz tatili planınızı dolu dolu geçirebilirsiniz.

İzmir Ilıca Plajı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × two =